Contador naar de Tour Sport
Contador naar de Tour
Sport

Contador naar de Tour

Als je Contador noemt en niet Iljo en je Spanjaard bent en niet Belg, dan is het gerecht blijkbaar iets gemakkelijker te bespelen. Het TAS heeft besloten om de zaak Contador pas na de Tour de France te behandelen. Dit maakt de weg vrij voor Alberto om zijn ‘winning streak’ verder te zetten.

De man die geen enkele ronde meer verloren heeft sinds 2007, mag 2 juli aan de start van de Ronde van Frankrijk komen en 3 weken later waarschijnlijk zijn befaamde pistoolgebaar maken in een gele trui op de Champs-Élysées. Normaal zou de zaak over het vervuilde vlees nog voor de start van werelds meest beroemde wielerwedstrijd afgerond moeten zijn, maar de datum is nu verzet naar 1 tot 3 augustus.

Na zijn Tourwinst in 2010 kwam boven water dat ’El Pistolero’ een positief staal had afgeleverd. Contador zelf hield altijd vol dat dit het gevolg was van vervuild vlees dat hij gegeten zou hebben. De UCI schorste de 3-voudige Tourwinnaar voor 1 jaar maar de Spaanse bond draaide deze beslissing terug. Als reactie hierop trokken de UCI en het WADA naar het TAS, het internationale sporttribunaal.

Tourbaas Christian Prudhomme heeft zijn teleurstelling omtrent het uitstel reeds uitgedrukt. Begrijpelijk had hij graag een beslissing gehad voor de start van de Tour. Nu die er niet zal komen, loopt hij dus het risico om (opnieuw) een gedopeerde winnaar te hebben. Dat zal negatieve publiciteit genereren die het wielrennen kan missen als kiespijn.

Mocht Contador schuldig verklaard worden, dan verliest hij alsnog zijn tourwinst van 2010 en al zijn overwinningen van 2011.

In onderstaand filmpje kan je nog eens kijken hoe Contador in 2010 won.

http://www.youtube.com/watch?v=CzsHKgYn6-g&feature=related

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties