Controversieel: is dit het bewijs dat Olympische Spelen verkocht zijn? Sport
Controversieel: is dit het bewijs dat Olympische Spelen verkocht zijn?
Sport

Controversieel: is dit het bewijs dat Olympische Spelen verkocht zijn?

De Olympische Winterspelen in Sotchi zitten er nog maar pas op, maar de discussie over die Spelen zal nog even blijven duren. Vooral de Zuid-Koreanen zijn bijzonder boos vanwege deze foto's.
In het kunstschaatsen behaalde de Russische Adelina Sotnikova de gouden medaille, terwijl de grote favoriete, de Zuid-Koreaanse Yuna Kim, tweede werd.

Niets aan de hand, maar in een video die na de overwinning opdook, is te zien hoe het Russische jurylid Alla Shekhovtseva de kersverse Olympische kampioene innig omhelst.

Bovendien is dat jurylid de vrouw van Valentin Piseev, de algemeen directeur van de Russische kunstschaatsfederatie. Alhoewel dit niets zegt over haar eventuele partijdigheid, is er wel degelijk een vorm van belangenvermenging.

De voorzitter van de internationale federatie Ottavio Cinquanta is echter gedecideerd: "Heb je liever één of andere idioot als jurylid dan een goede die familie is van de manager van een federatie? De kwaliteit van de juryleden is veel belangrijker dan een mogelijk belangenconflict!".

Alhoewel er heel wat discussie mogelijk is, zeggen kenners wel dat de oefening van Sotnikova, de gouden medaille, moeilijker was dan die van Kim. Maar toch... (KA)

Hier vind je de video, daaronder de screenshots die een Zuid-Koreaanse krant postte om het 'bedrog' aan te kaarten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties