Controversiële mascotte klopt er op (video) Sport
Controversiële mascotte klopt er op (video)
Sport

Controversiële mascotte klopt er op (video)

Mascottes... Niet iedereen houdt er van. Zo konden ze bij NAC Breda de Clint-mascottes niet smaken, maar in Chicago is ook de echte mascotte niet door iedereen gewild. Maar deze keer slaan de mascottes zelf terug - letterlijk.
In januari hadden de Chicago Cubs, het lokale baseball-team, hun officiële mascotte Clark voorgesteld. Voor de allereerste keer sinds 1916 zou de club een echte mascotte in zijn stadion dulden op vraag van de kinderen, al zorgde dat voor vervelende reacties. Zo werd hij al snel het mikpunt van spot, inclusief een per ongeluk uitgezonden naaktfoto op TV.

De originele mascotte, Billy Cub, die nooit officieel die rol had gekregen maar wel heel af en toe zijn verschijning had gemaakt, zocht zijn heil dan maar in de naburige cafés. Daar liep het dit weekend echter uit de hand, want toen een andere caféganger het hoofd van de mascotte afnam, haalde die laatste zwaar uit, zoals je op onderstaande video kan zien.

Blijkbaar had de onverlaat die het hoofd afnam al een paar keer ruzie gezocht, maar dat was op de beelden niet te zien. En alsof dat nog niet genoeg was, verloren de Chicago Cubs dit weekend hun match tegen de Philadelphia Phillies. Misschien toch maar van heel dat mascotte-idee afstappen? (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties