Courtois en Alderweireld blijven in spoor van Barça na winst tegen Bilbao Sport
Courtois en Alderweireld blijven in spoor van Barça na winst tegen Bilbao

Thibaut Courtois en zijn club Atletico Madrid hebben zondag met 2-0 gewonnen van Athletic Bilbao in het kader van de twaalfde speeldag in Spanje. Onze nationale doelman speelde de hele wedstrijd en moest weinig in actie komen, Toby Alderweireld kwam niet van de bank. Door deze overwinning blijft Atletico in het spoor van Barcelona.

Twee doelpunten van David Villa (33e) en Diego Costa (41e) in de eerste helft volstonden voor de al bij al gemakkelijke overwinning voor Atletico. Bij Athletic Bilbao kreeg Erik Moran nog een rode kaart in de 79e minuut. Door deze overwinning staat Atletico op slechts een puntje van leider Barcelona. Barca telt 34 punten, Atletico 33. Real Madrid, dat met 2-3 won bij stadsgenoot Rayo Vallecano, volgt op de derde plaats met 28 punten.