Courtois traint weer en komt terug op rel met Tedesco: "Misschien nam ik te snel een beslissing" Sport
Courtois traint weer en komt terug op rel met Tedesco: "Misschien nam ik te snel een beslissing"
Sport

Courtois traint weer en komt terug op rel met Tedesco: "Misschien nam ik te snel een beslissing"

Een nieuwe stap in zijn herstelproces. Thibaut Courtois deelde op X, voorheen bekend als Twitter, enkele trainingsbeelden waarop hij voor het eerst weer op het veld te zien is. Tegelijkertijd ging de doelman opnieuw in op zijn besluit om niet deel te nemen aan het EK. "Als ik slechts 80 tot 90 procent hersteld ben, lukt het niet," verklaarde hij.

Courtois keek ook vooruit en gaf aan dat hij nog steeds de ambitie heeft om te blijven keepen voor de Rode Duivels. "De energie die vrijkomt wanneer je je schoenen aantrekt en het gras betreedt, is niet te beschrijven!" aldus Courtois op X. Na zijn ernstige knieblessure is de doelman van Real Madrid intensief bezig met zijn revalidatie. Vorige week nam Courtois deel aan de 'Elite Sport Keeper Demo'-dag in Genk. Toen gaf hij aan: "Alles gaat redelijk goed.”

Grootste uitdaging

“Ik kan al een beetje keepen zonder echt te duiken. Ik kan goed bewegen, teruglopen en passes geven. Maar van deze fase tot echt in het doel staan zonder problemen, zal nog een goede vier à vijf maanden duren." Courtois beschreef zijn revalidatie als "de grootste uitdaging" in zijn carrière. In het Eén-programma "Vrede op Aarde" keerde Courtois terug naar zijn beslissing om niet deel te nemen aan het aankomende EK.

“Moet voor mijn lichaam zorgen”

Hij verklaarde: "Ik zal de wedstrijden hoe dan ook bekijken, zoals ik ook heb gedaan bij de vorige wedstrijden. Ik denk dat veel mensen mijn blessure onderschatten. Als ik slechts 80 tot 90 procent hersteld ben, lukt dat niet. Ik speel dan liever niet, zodat ik klaar ben voor het nieuwe seizoen met Real. Ik word ook 32, dus het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen." Courtois sprak ook over de controverse met bondscoach Tedesco, nadat hij de aanvoerdersband niet mocht dragen tegen Oostenrijk en vervolgens de groep verliet.

(lees verder onder de video)

“Ik ben geen robot”

"Vooral in België was het een serieuze kwestie waar iedereen een mening over had, en velen begrepen mijn standpunt niet. Het ging niet zozeer over die aanvoerderskwestie. In die interlandperiode is er niet of nauwelijks met me gesproken. Ik voelde dat er niet op mij werd gerekend. Misschien heb ik te snel een keuze gemaakt, maar ik ben ook maar een mens met gevoelens, geen robot”

“Iedereen mag zijn mening hebben. We zullen zien wat de toekomst brengt. Ik wil nog steeds spelen voor België, maar ik word niet jonger. Ik voel dat de Europese reizen ook hun tol eisen. Meer blessures, ... Ik hoop wel dat de Duivels ver komen op het EK. Het WK van 2018 was misschien onze beste kans, maar ik hoop dat we nu dichter bij succes kunnen komen."

(Bron: hln.be – X)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties