Cristiano Ronaldo doet niet mee met oefeninterland tegen Brazilië Sport
Cristiano Ronaldo doet niet mee met oefeninterland tegen Brazilië
Sport

Cristiano Ronaldo doet niet mee met oefeninterland tegen Brazilië

Cristiano Ronaldo, de vedette en kapitein van de Portugese nationale voetbalelf, zal de oefeninterland van dinsdag in Boston tegen Brazilië aan zich moeten laten voorbijgaan. Dat heeft de medische staf van de Portugese ploeg vrijdag laten weten.

De sterspeler van Real Madrid sukkelt met tendinitis. "Hij heeft een week van intensieve behandelingen achter de rug", aldus bondsdokter Henrique Jones. "Hij heeft veel opofferingen gemaakt om fit te geraken voor het duel tegen Noord-Ierland en heeft nu echt rust nodig". Ronaldo was in de WK-kwalificatiewedstrijd van de Portugezen van vrijdag in Belfast (groep F) tegen Noord-Ierland (2-4) nog de uitblinker voor zijn land. Hij maakte een zuivere hattrick in de tweede helft en loodste Portugal zo op zijn eentje voorbij de Noord-Ieren. Die waren kort voor rust op 2-1 gekomen, maar Ronaldo trok zijn land met doelpunten in de 68e, 77e en 83e minuut over de streep.

Dankzij zijn eerste hattrick voor Portugal wordt Ronaldo overigens de op één na beste schutter van de Portugese nationale elf. Met zijn 43 doelpunten doet hij beter dan de legendarische Eusebio. Pauleta is met 47 rozen topschutter.

Belga Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties