CrossFit: "Transgender heeft duidelijk niets begrepen van biologie" Sport
CrossFit: "Transgender heeft duidelijk niets begrepen van biologie"
Sport

CrossFit: "Transgender heeft duidelijk niets begrepen van biologie"

Een vrouw heeft CrossFit voor de rechter gedaagd omdat ze bij het eerstvolgende kampioenschap gewichtheffen niet mag deelnemen tegen andere vrouwen. De dame is namelijk niet zoveel vrouw als je zou denken, maar dat vindt ze zelf geen enkel probleem.

Chloie Johnnson was namelijk ooit een man met ballen aan zijn lijf. 'Ze' staat vol tatoeages, drukt ettelijke kilo's moeiteloos de lucht in, maar heeft zich volledig laten ombouwen tot een rondborstige vrouw. Meer zelfs, de staat Californië heeft haar officieel erkend als zijnde een volwaardige vrouw.

Toch houdt CrossFit voet bij stuk. "Chloie is geboren als man, dat maakt dat ze fysieke en ook psychische voordelen heeft ten overstaan van vrouwelijke deelnemers aan de wedstrijd." Chloie eist nu 2,5 miljoen dollar (2.500.000$) van CrossFit. Het lijkt wel of ze geld zoekt om haar operatie terug te betalen.

De inrichters van de wedstrijd zijn echter niet onder de indruk: "Onze beslissing heeft niets te maken met onwetendheid of het feit dat we idioten zijn. Het heeft alles te maken met de erkenning van de menselijke lichaamsbouw, de fundamentele biologie, die ze blijkbaar negeert of gemist heeft op school."

Voor CrossFit zijn transgenders welkom bij elke wedstrijd, maar dat wil niet zeggen dat de eerlijkheid van de wedstrijd daarvoor moet wijken. Chloie zal dus tegen mannen moeten wedijveren. We hebben wel niet kunnen achterhalen of ze dan ook van kledij moet wisselen in de mannenkleedkamers, laat staan dat ze er moet douchen. (B.Deckers)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties