d’Ambrosio crasht in oefensessie Grand Prix (video)

Het is de Belgische F1-piloot Jérôme d’Ambrosio niet gegund. De Virgin-autocoureur crashte vandaag in de tweede vrije oefensessie van de Grand Prix in India. De wagen ging voluit rechtdoor in de bocht en knalde tegen de kant. Het F1-circuit doet voor het eerst India aan. De Belgische piloot d’Ambrosio bereidde zich goed voor, maar het […]

Het is de Belgische F1-piloot Jérôme d’Ambrosio niet gegund. De Virgin-autocoureur crashte vandaag in de tweede vrije oefensessie van de Grand Prix in India. De wagen ging voluit rechtdoor in de bocht en knalde tegen de kant.

Het F1-circuit doet voor het eerst India aan. De Belgische piloot d’Ambrosio bereidde zich goed voor, maar het circuit vol bochten ligt hem duidelijk niet. Gisteren eindigde hij bijna laatste op de eerste oefensessie, vandaag kon hij zijn ronde zelfs niet afmaken. De Virginracer vloog bij de elfde bocht van de piste en knalde tegen de kant. De volledige achterkant van de wagen vloog in stukken. D’Ambrosio zelf geraakte niet gewond.

D’Ambrosio had het parcours al virtueel afgereden op de F1-simulator van topper McLaren. Deze keer wilde hij zich voor alles behoeden, zeker in het exotische klimaat van India. “Sinds die aanval van voedselvergiftiging in Canada. Deze keer zullen ze me geen twee keer liggen hebben”, zei d’Ambrosio onlangs nog…

Volgens het Virgin-team is de nieuwe piste niet evident en was er veel stof aanwezig. Velen betwijfelen daarom dat de uitslagen van de testrondes een betrouwbaar beeld geven voor het vertrek van zondag.

De Braziliaan Felipe Massa (Ferrari) haalde vandaag de beste tijd met 1 min 25 sec 706/1000. De Brit Lewis Hamilton (MCLaren) eindigde vierde. (IV)

Reacties

wpDiscuz