D'Ambrosio is plaats bij Marussia Virgin kwijt Sport
D'Ambrosio is plaats bij Marussia Virgin kwijt
Sport

D'Ambrosio is plaats bij Marussia Virgin kwijt

Jérôme D'Ambrosio is zijn plaats bij Formule 1-renstal Marussia Virgin kwijt. Het Russisch-Britse team geeft de voorkeur aan de Fransman Charles Pic. Die wordt volgend seizoen teammaat van de Duitser Timo Glock.

Marussia Virgin meldde het nieuw zondag op zijn website, enkele uren na afloop van de laatste Grote Prijs van het seizoen in Brazilië. "We willen D'Ambrosio bedanken voor zijn harde werk. Hij heeft de voorbije twaalf maanden een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ons team", verklaarde teamchef John Booth. "We zijn er zeker van dat D'Ambrosio nog een geweldige toekomst voor zich heeft en wensen hem nog veel succes."

D'Ambrosio verklaarde eerder al dat hij alles zal proberen om in de Formule 1 te blijven. De 25-jarige Brusselaar maakte dit jaar zijn debuut. Twee veertiende plaatsen, in Australië en Canada, waren zijn beste prestaties.

De 21-jarige Pic mocht tijdens de testdagen voor jonge rijders in Abu Dhabi al aan de slag met de Marussia Virgin. Het voorbije seizoen werd hij vierde in de GP2. Daarbij liet hij twee zeges optekenen.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties