David Beckham (37) wil schitteren op Olympische Spelen Sport
David Beckham (37) wil schitteren op Olympische Spelen
Sport

David Beckham (37) wil schitteren op Olympische Spelen

David Beckham heeft nog geen plannen om zijn voetbalschoenen op te bergen. Ook indien hij deze zomer met Groot-Brittannië olympisch goud wint, wil de Engelsman doorgaan. "Ik ben 37 jaar maar ik hou nog te veel van het spelletje om te stoppen", vertelde hij vrijdag in een interview met BBC Sport.

Beckham hoopt als een van de drie dispensatiespelers te worden opgenomen in het olympisch team dat op de Spelen de Britse kleuren zal verdedigen. Binnenkort maakt coach Stuart Pearce zijn selectie met 18 namen bekend.

"Mijn vorm is goed. Ik heb de laatste tijd enkele doelpunten gemaakt en voel me fit en klaar. Dus als ik word opgeroepen, zal ik natuurlijk komen. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn land wil vertegenwoordigen. Ik heb jaren voor Engeland gespeeld en ik hoop ook voor Groot-Brittannië te mogen voetballen."

Olympische vlam

Beckham wordt, gezien zijn positie als uithangbord van de Londense Spelen, getipt om tijdens de openingsceremonie op 27 juli de olympische vlam te mogen aansteken. Zelf relativeert hij. "Er zijn mensen die het veel meer verdienen. Maar wat er ook gebeurt, het is voor mij als jongen uit East End iets om trots op te zijn. Ik ben heel gelukkig dat de Olympische Spelen in dit deel van Londen plaatsvinden."

Foto: David Beckham (links) naast de Londense burgemeester Boris Johnson donderdag op de Olympische ceremonie in Athene

Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties