David Goffin genomineerd voor 'Nieuwkomer van het Jaar' Sport
David Goffin genomineerd voor 'Nieuwkomer van het Jaar'
Sport

David Goffin genomineerd voor 'Nieuwkomer van het Jaar'

David Goffin (ATP 42) valt eind volgende week na een schitterend seizoen misschien in de prijzen. De 21-jarige Luikenaar werd in de ATP Awards immers genomineerd in de categorie 'Nieuwkomer van het Jaar'. Dat maakte de ATP bekend.

Goffin neemt het in de verkiezing op tegen de 21-jarige Pool Jerzy Janowicz (ATP 69), de 23-jarige Slovaak Martin Klizan (ATP 29) en de 21-jarige Rus Andrey Kuznetsov (ATP 72). Klizan staat met een 29e plaats het hoogst genoteerd op de mannenranking van het tennis, Janowicz maakte afgelopen jaar dan weer de grootste sprong voorwaarts op de ranking. Terwijl hij vorig jaar nog 221e was, boekte hij 152 plaatsen winst om zo op de 69e plaats te belanden. David Goffin boekte ook een knappe winst en ging van de 174e naar de 42e plaats. De Luikenaar viel echter eerder op door de uitstekende prestaties die hij op de grandslamtoernooien neerzette. Zo moest hij op Roland Garros pas in de achtste finales de duimen leggen voor de Zwitser Roger Federer en verraste hij enkele weken later met een derde ronde in Wimbledon.

De ATP World Tour Awards worden na afloop van de Masters in Londen uitgereikt. De spelers zelf en een select kransje van journalisten en bondsleden mogen hun stem uitbrengen. Naast de 'Nieuwkomer van het Jaar' worden onder andere ook de 'Speler van het Jaar' en het beste dubbelteam in de bloemetjes gezet.

Belga Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties