In de ban van de ring: Daniella Somers: "Ik kan nog steeds mijn mannetje staan" Sport
In de ban van de ring: Daniella Somers: "Ik kan nog steeds mijn mannetje staan"
Sport

In de ban van de ring: Daniella Somers: "Ik kan nog steeds mijn mannetje staan"

Zaterdag 24 september nadert met rasse schreden. Acht kickboksers bereiden zich momenteel voor om die avond het beste van zichzelf te geven, want één van hen loopt weg met de fenomenale geldprijs van 50.000 euro. Wij contacteerden Daniella Somers, onze meest succesvolle Belgische boksatlete met maar liefst 8 wereldtitels voor een kleine voorbeschouwing. Tenslotte heeft elke Clint-lezer de kans om er vanop de eerste rij bij te zijn!
Hallo Daniella! Aan wat mogen we ons op 'It's Showtime' verwachten? Hoe belangrijk is deze wedstrijd?
Daniella Somers: Wel, de wereldtop in de klasse tot 70 kilogram komt die dag naar ons landje afgezakt. Je kan de wedstrijd gerust vergelijken met een Wimbledon of U.S. Open in het tennis, het is een internationaal toptornooi! Bovendien boksen de deelnemers in de belangrijkste gewichtscategorie na de zwaargewichten.

Je vermeldt de zwaargewichten. Krijgen we een andere wedstrijd te zien omdat het over een lichtere categorie gaat?
Daniella Somers: Er is inderdaad een verschil: deze boksers zijn vaak technischer en sneller. Ze hebben een explosievere manier van vechten, wat het spektakel zeker ten goede zal komen. Bij de zwaargewichten ligt het tempo vaak lager, in deze categorie, die bijzonder hard aan interesse wint, zijn de gevechten vaak blitser. Het wordt zeker en vast en geanimeerde avond!

Jij traint zelf één van de deelnemers. Wat gaat er door het hoofd van een bokser als hij in de ring aantreedt? Hoe hard is hij bezig met zijn tegenstander?
Daniella Somers: Elke bokser heeft zich maandenlang voorbereid op deze ene avond en wil absoluut niets aan het toeval overlaten. De wedstrijd zelf is geen momentopname, maar het orgelpunt van een lange trainingsperiode. Je houdt wel rekening met aanwijzingen over je tegenstander, maar het belangrijkste is je eigen technische vaardigheden, fysieke mogelijkheden en mentale ingesteldheid maximaal uit te buiten.

Is jouw bokser, Harut Grigorian , er klaar voor?
Daniella Somers: Het is de eerste keer op zo'n sterk bezet tornooi, dus we zijn allemaal benieuwd. Maar zijn focus zit goed en we hebben er alles aan gedaan om hier te kunnen schitteren. Hij heeft alleen de pech dat hij al in zijn eerste wedstrijd uitkomt tegen de topfavoriet, maar verrassingen zijn niet uitgesloten: in het tennis zie je ook af en toe een topper verliezen in de eerste ronde. We hebben trouwens nog een tweede bokser die zal aantreden, Marat Grigorian. Geen familie van Harut, blijkbaar is Grigorian een familienaam die in Armenië even wijd verspreid is als Janssens in Vlaanderen.

Hoe groot is kickboksen in België?
Daniella Somers: De sport is sterk aan het opkomen. Het feit dat er eindelijk eens een groot tornooi in België doorgaat, kan hier alleen maar aan bijdragen. Hoeveel boksers er precies zijn, durf ik niet te zeggen, maar je voelt dat de interesse groeit.

De toppers in het wereldje hebben vaak namen die duidelijk maken dat de betrokken atleten hun roots in het buitenland hebben. Zijn onze Belgische boksers niet goed genoeg?
Daniella Somers: Volgens mij is dat eerder toeval. Wij kunnen ook toppers afleveren, maar in sommige landen is boksen een heuse nationale sport. Misschien ligt de motivatie daar wel groter. In bepaalde culturen lijkt vechten in de genen te zitten. Maar uiteindelijk telt binnen de ring de afkomst niet echt, voor ons is iedere bokser 'één van ons'.

Hoe zit het met Daniella Somers zelf? Sta jij nog wel eens in de ring?
Daniella Somers: Mijn laatste keer was in 2000. Nu train ik nog twee keer per week. Ik kan nog mijn mannetje staan, de passie en bewegingen zitten er nog altijd in. Maar om tien keer twee minuten vol te houden, moet je elke dag trainen. En dat doe ik niet meer, dus na een minuut doorgaan voel ik wel dat ik ondertussen 47 ben. Maar even sparren is nog altijd geen probleem!

Wil je zelf de kick naast de ring ervaren? Dan is deze wedstrijd een uitgelezen kans!

Daniella zelf aan het werk zien, zal niet lukken, maar wij zochten nog enkele mooie herinneringen op!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties