De ergerlijke vuvuzela’s: ook bij uw voetbalclub Sport
De ergerlijke vuvuzela’s: ook bij uw voetbalclub
Sport

De ergerlijke vuvuzela’s: ook bij uw voetbalclub

Er komt in ons land geen verbod op het schelle getoeter met de vuvuzela’s, de vervelende tettertrompet die ons sinds de start van het WK voetbal knettergek maakt. Dat hebben de hoge heren van de Pro League bekend gemaakt na overleg met de voetbalcel Binnenlandse Zaken en de supportersfederaties van de profclubs.

U kan er zich dus op voorbereiden dat een ‘supporter’ straks uw oren teistert met zo’n Zuid-Afrikaans blaasinstrument. Het mag namelijk, vinden ze bij de Pro League. Kom op, de eerste die hier zo’n vuvuzela durft bovenhalen, die, ja, die moet het maar weten… Blazen op eigen risico!

Waarom vinden ze bij de Pro League dat dat vervelende getoeter ook in ons land zou mogen? “De vuvuzela’s zijn onderdeel van de Zui-Afrikaanse supportersbeleving en is een hype. Ze worden ook in ons land te koop aangeboden, dus kunnen we bij het begin van de competitie niet uitsluiten dat jonge supporters een vuvuzela meebrengen naar het stadion.”

“De kans is relatief groot dat dit fenomeen snel zal uitsterven, gelet op de Europese supporterscultuur en de opkomende tendens tot positieve zelfreguling”, klinkt het nog in een persbericht. Zo zo, zelfregulering, dat vinden wij nog eens een mooi vooruitzicht. (BF)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties