De Gendt: "Top 10 in zicht bij droog wegdek" Sport
De Gendt: "Top 10 in zicht bij droog wegdek"
Sport

De Gendt: "Top 10 in zicht bij droog wegdek"

Thomas De Gendt vloekte even toen hij de volledige uitslag van de WK-tijdrit onder ogen kreeg. Hij finishte als 20e, op 3:15 van Tony Martin.

"Had ik op een droog wegdek kunnen rijden zoals de toppers, zou ik dicht bij de eerste tien geëindigd zijn", aldus de renner van Vacansoleil-DCM. "Maar een kwartier voor mijn start viel de regen bij bakken uit de lucht. Toen ik van het podium moest, druppelde het nog steeds. Risico's nemen was bijgevolg uit den boze."

Goede benen

"Het valt uiteraard moeilijk te zeggen hoeveel sneller ik zou gereden hebben op een volledig droog wegdek, maar het heeft zeker tientallen seconden gekost. Trek van mijn tijd een halve minuut af en toptien komt in zicht. Jammer, want ik voelde goede benen en ook bergop had ik een sterk gevoel."

"Deze uitslag en vooral de manier waarop ik heb gereden, bewijzen dat ik me verder in deze discipline mag bekwamen. Als ik een parcours naar mijn goesting voorgezet krijg, kan ik me gelijke omstandigheden met de tien besten van de wereld meten."

Foto: Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties