De spectaculaire valpartijen van deze Parijs-Roubaix (video) Sport
De spectaculaire valpartijen van deze Parijs-Roubaix (video)
Sport

De spectaculaire valpartijen van deze Parijs-Roubaix (video)

Parijs-Roubaix is een gevaarlijke koers - al kunnen we dat van de Ronde van Vlaanderen 2012 ook zeggen. Maar de combinatie van de afstand, de kasseien en neerslag is een fenomeen dat vele renners afschrikt in deze wedstrijd. Ook dit jaar vielen er slachtoffers, zoals je hier kan zien.
Gelukkig bleef de neerslag weg, zodat de omstandigheden niet zo gevaarlijk bleken als in sommige andere edities. Toch vielen er belangrijke slachtoffers, waaronder enkele Belgen:

In de finale van de wedstrijd raakten twee leden van de achtervolgende groep op Boonen betrokken in deze valpartij. Stijn Devolder kwam er met de schrik en wat achterstand vanaf, Pozzato ging tegen de vlakte. De Italiaan haalde vorige week nog het podium van de Ronde Van Vlaanderen, ook hier werd hij als een outsider getipt.

Thor Hushovd had op voorhand aangekondigd dat hij Boonen zou kunnen kloppen in de sprint op de piste in Roubaix. Behalve het feit dat hij onderuit ging, bleek ook hij niet machtig om een superieure Boonen het vuur aan de schenen te leggen. Hier scheurde Hushovd zijn broek:

De wellicht jammerlijkste val was voor Guillaume Van Keirsbulck. De Belg was mee in de kopgroep in de eerste wedstrijdhelft, zat daar perfect om als teammaat van Boonen een schaduwrol te spelen en zou nog goed werk kunnen verrichten wanneer de kopman in de finale op zijn hulp zou rekenen. Van Keirsbulck liet een frisse indruk en wist heel goed op de kasseien zijn mannetje te staan, maar in het bos van Wallers klungelde de Duitser Janorschke er op los, waardoor Van Keirsbulck mee tegen de vlakte ging en later door het peloton gelost werd. Jammer, hier had meer in gezeten! (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties