De zwarte reeks van Nys Sport
De zwarte reeks van Nys
Sport

De zwarte reeks van Nys

Loenhout was niet de eerste keer dat Sven Nys de pechduivel op bezoek kreeg. Een overzicht:

11 november: Sven Nys fietst een mooie voorsprong bij mekaar, wil in het slijkfeest dat de Nielse Jaarmarktcross is van fiets veranderen en merkt tot zijn stomme verbazing dat niemand klaarstaat in de materiaalpost. Na een rondje molenwieken krijgt de Belgische kampioen door een mecanieker van Sven Vanthourenhout toch een ander vehikel in handen gestopt. Nys speelt zijn voorsprong op Albert kwijt maar neemt nadien opnieuw afstand en kan alsnog winnen.

27 november: De Balenaar lijkt op weg naar winst in de Wereldbekerwedstrijd van Koksijde. Problemen met de ketting beslissen daar anders over. Albert wint.

28 november: Opnieuw onheil, deze keer in Gieten. Sven Nys maakt zich als lid van een kopgroepje klaar om voor winst te spurten, maar breekt zijn pedaal in de laatste rechte lijn. Tom Meeusen wint zijn eerste grote wedstrijd.

18 december: Schouder aan schouder met Radomir Simunek gaat Sven Nys de beslissende fase van de Scheldecross in. Opnieuw speelt de Belgische kampioen zijn winstkansen kwijt door toedoen van een dwarse ketting. Simunek stoomt door naar winst.

19 december: Nys eindigt wel tweede in de Wereldbekercross van Kalmthout, maar verklaart nadien dat hij de hele tijd door met de verkeerde banden reed. De Belgische kampioen legt in de spurt de duimen voor Tom Meeusen.

27 december: In de Superprestigecross van Diegem mist Nys de kans op een spurt met Albert, door... kettingproblemen.

29 december: Nys is op weg om met Niels Albert voor de zege te spurten in de GvA-trofee in Loenhout. Maar in de materiaalpost gaat Nys tegen de vlakte, hij komt ontredderd als tweede over de streep.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties