Delfine Persoon verdedigt wereldtitel boksen Sport
Delfine Persoon verdedigt wereldtitel boksen
Sport

Delfine Persoon verdedigt wereldtitel boksen

Bokster Delfine Persoon zet zaterdag in de Olympialaan haar wereldtitel op het spel met een kamp voor de Women International Boxing Federation (WIBF). Ze stapt in de ring tegen de Italiaanse Anita Torti

Persoons uitdaagster voor de WIBF-wereldtitel bij de lichtgewichten wordt een sterke tegenstandster. Hoewel ze minder ervaren is, won ze wel drie van haar weinige profkampen met KO.

De Limburgse Trudo Boksclub (LTB) heeft even moeten zoeken naar een kandidate. “Ik heb me gek moeten telefoneren en mailen om een tegenstreefster te vinden voor Persoon”, zegt Jean Houwaer van de LTB. “Zelfs sommige vrouwen uit Zuid-Amerika bedankten voor de eer.”

Het mag duidelijk zijn dat boksters niet in de rij gaan staan om Persoon te bekampen. De kans op een pak slaag is te groot. Persoon won 21 van haar 22 profkampen, waarvan negen met technische KO. Bovendien heeft ze ook bij de IBF een wereldtitel.

“Maar liefst van al zou ik die titel willen pakken in alle vier de bestaande damesbonden”, merkt ze ambitieus op.

MCe Foto: Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties