"Denk dat ik grootste sportprestatie van het jaar leverde" Sport
"Denk dat ik grootste sportprestatie van het jaar leverde"
Sport

"Denk dat ik grootste sportprestatie van het jaar leverde"

Lionel Cox is zaterdag in Hasselt gehuldigd door de Koninklijke Vereniging van Belgische Schuttersverenigingen (KVBSV). De karabijnschutter zorgde deze zomer in Londen voor het beste Belgische resultaat op de Olympische Spelen, met een zilveren medaille.

Cox beloofde in Hasselt dat het niet bij die uitschieter zal blijven. "Ik ben razend ambitieus om aan de wereldtop te blijven. Vlak na de Spelen bezette ik de tweede plaats op de wereldranking. Nu ben ik een plaats gezakt, maar het blijft mijn doel om minstens in de toptien te blijven."

De schutter, tot voor Londen onbekend bij het Belgische publiek, werd intussen al vier keer gehuldigd. Met de 'grote' sportprijzen in het verschiet, zoals de Sportman van het Jaar, hoopt hij op nog meer.

"Ik denk dat ik de grootste sportprestatie van het jaar geleverd heb. Als amateur tweede worden in een deelnemersveld van vijftig schutters op het grootste wereldforum, met name de Olympische Spelen, is toch wel heel goed", argumenteert hij. "Trouwens, ik ben nog altijd amateur. Ik krijg nog maar enkele jaren steun van ADEPS. In drie à 4 jaren bereiken wat ik heb gedaan, is bijna onmogelijk."

Cox wil ook amateur blijven, ondanks zijn zilveren plak. "Ik ben nu 31 jaar, dat is te laat om nog over te schakelen. Ik heb nu ook een vaste job en die wil ik niet inleveren voor een onzeker bestaan als prof, zeker in deze moeilijke economische tijden. Trouwens een ambtenarenpensioen gooi je niet zomaar weg", besloot hij.

Belga/foto b

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties