Devolder: "Wil Fabian diep in de finale bijstaan" Sport
Devolder: "Wil Fabian diep in de finale bijstaan"
Sport

Devolder: "Wil Fabian diep in de finale bijstaan"

Fabian Cancellara is de uitgesproken topfavoriet voor winst in Parijs-Roubaix. Hij rekent weer vooral op Stijn Devolder om op de cruciale momenten van goudwaarde te zijn. “Het is niet aan mij om mee te gaan met een vroege vlucht”, stelt Devolder met volle overtuiging.

Slechts één keer top tien, veel meer heeft het palmares van Stijn Devolder in de kasseiklassieker bij uitstek nog niet te bieden. “Elk jaar overkomt me wel iets waardoor ik zelden de finale heb gereden”, aldus de RadioShackrenner.

“Ik moet zonder kleerscheuren over de eerste stroken geraken. Het Bos? Verstand op nul en hopen dat je goed vooraan zit om aan die kasseistrook te beginnen. Neen, dat wringen ligt me niet zo. Iedereen heeft schrik van die strook. Die kasseien zijn niet gelegd maar gewoon uitgekieperd. Hopelijk slaagt Popovych erin ons zo goed mogelijk af te zetten. Neen, ze hoeven die strook niet te schrappen. Het Bos maakt nu eenmaal deel uit van de mythe van de wedstrijd, net zoals de Koppenberg bij de Ronde van Vlaanderen hoort.”

Maar het Bos ligt ver van de finish. “Het is niet mijn taak om mee te gaan met de vroege ontsnapping. Ik wil Fabian diep in de finale bijstaan.”

Devolder heeft nog een aantal onvervulde dromen tussen Parijs en Roubaix. “Zo heb ik me nog nooit in die beroemde douches gewassen”, klink het. “Dat moet er toch een keer van komen, hé. En een douche met mijn eigen naam (enkel voor winnaars, red.) zou de max zijn. En het mag van mij zondag best een stoffige Hel zijn. Dat heeft iets, vind ik.”

GVDL

Foto: PN Devolder tijdens de verkenning van een van de kasseistroken

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties