Deze tennissters wil u liever niet in bed (video) Sport
Deze tennissters wil u liever niet in bed (video)
Sport

Deze tennissters wil u liever niet in bed (video)

De Wit-Russische tennisster Victoria Azarenka werd zopas door Wimbledonbaas Ian Ritchie met de vinger gewezen omdat ze te hard kreunde tijdens haar wedstrijden. Azarenka kreunde tijdens haar wedstrijd tegen de Slovaakse Magdalena Rybarikova bij momenten zelfs 95 decibel bij mekaar.

Ritchie klaagde dat al dat gekreun enkel goed is om de tegenstander te destabiliseren en dat het bovendien de fans van de courts weghoudt. Naar verluidt had Azarenka tijdens de Australian Open ook al zo hard gekreund, dat de echo van haar tennisorgasmen nog weergalmde op de court nadat Serena Williams de bal al had teruggemept. Op Wimbledon werd er een akkoord bereikt dat indien een speelster uit haar concentratie wordt gebracht door het gekreun van haar tegenstander, ze dit aan de umpire mag melden.

Onderzoek van fysiotherapist Dennis O'Connell van de Hardin-Simmons-universiteit in Abilene, in Texas, beweert echter dat tennissters nog een andere reden hebben om ‘orgasmische’ kreten uit te stoten bij het slaan tegen een bal. Volgens hem kunnen ze op die manier hun opslag met 7,5 km/u versnellen en hun forehand met 6,4 km/u. Hij wijt hun luidkeelse hijguitstoten aan het zogenaamde Valsava-manoeuvre, het moment waarop bijvoorbeeld tennissers of gewichtheffers met grote kracht lucht uitstoten op het moment dat ze alle spieren spannen. Door te kreunen zou er zich bij de sporter op dat moment meer spierweefsel aanbieden waardoor die meer kracht kan zetten.

Anderen wijten het kreunen van tenniss(t)ers aan de intrede van de nieuwe rackets zo’n twintig jaar geleden. Die zouden veel krachtiger zijn en dus meer kracht vergen dan de houten exemplaren van vroeger.

In 2009 publiceerde de Britse krant The Times een top tien van hevigste kreunsters op de courts (zie hieronder). Indien dit u opwindt, geen paniek. Het betekent heus niet dat u een ziek persoon bent. Indien u meteen naar de rechtstreekse uitzendingen van Wimbledon op de BBC zapt om te kijken of het er bij de mannen ook zo lekker aan toe gaat, is er stront aan de knikker. (PhPa)

De top 10 (van de top 5 vonden we een video):

10. Kim Clijsters (75 decibel)
9. Anna Kournikova (78.5 decibel)
8. Elena Bovina (81 decibel)
7. Venus Williams (85 decibel)
6. Lindsay Davenport (88 decibel)
5. Serena Williams (88,9 decibel)

4. Monica Seles (93,2 decibel)

3. Victoria Azarenka (95 decibel)

2. Maria Sharapova (101 decibel)

1. Michelle Larcher de Brito (109 decibel)

Indien u geen idee hebt van wat zo’n decibel eigenlijk is: de 109 decibel van Larcher de Brito komt overeen met het geluid van een helikopter op dertig meter afstand.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties