Deze voetbalvariant is bezig aan een opmars (video) Sport
Deze voetbalvariant is bezig aan een opmars (video)
Sport

Deze voetbalvariant is bezig aan een opmars (video)

Ben je het ook beu om altijd aan de zijlijn te zitten, wetende dat je het veel beter kan dan de twee spelende voetbalploegen op het veld? Of is het maar saai dat die bal altijd in de twee dezelfde doelen terechtkomt? Misschien is deze sport dan iets voor jou.

Maak kennis met het driezijdig voetbal. Een wedstrijd bestaat uit drie teams op een zeshoekig veld. Er zijn slechts vier spelregels: Er moeten drie ploegen op het veld zijn op hetzelfde moment. Het team dat de minste goals binnenkrijgt is de winnaar. De bal moet rond zijn en alle 56 sponsors mogen enkel op de kraag van Jean-Marie Pfaff zijn hemd getoond worden. Bij de meeste matches komt er zelfs geen scheidsrechter aan te pas, maar moeten de spelers de akkefietjes op het veld onderling regelen. Dus schwalbe janetten worden in dit voetbalspel niet beloond.

Dit jaar werd er in Denemarken al het eerste wereldkampioenschap driezijdig voetbal gehouden, het thuisland van de bedenker Asger Jorn. Op gebied van organisatie is er nog veel werk. Waar moet de bijvoorbeeld de derde spionkop zitten? En naar welk kant van het veld moet een streaker lopen? Moet je samen douchen met de winnende ploeg in de kleedkamer? Dus met andere woorden, nog veel werk aan de winkel(haak). (GBL)


0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties