Didier Mbenga gearresteerd voor openbare dronkenschap Sport
Didier Mbenga gearresteerd voor openbare dronkenschap
Sport

Didier Mbenga gearresteerd voor openbare dronkenschap

Voormalig NBA-speler Didier Mbenga is dinsdagochtend door de politie van Dallas voor openbare dronkenschap opgepakt. Dat meldde de lokale televisiezender WFAA. Volgens het politierapport gedroeg de 31-jarige Belg zich agressief tegenover enkele agenten.

Mbenga zou om 4u00 's ochtends een restaurant verlaten hebben, toen een agent toevallig zijn pad kruiste. Mbenga legde zijn hand op de borst van de agent, met de woorden "uit de weg". Toen de agent hem er op wees dat een politieman niet aangeraakt wordt, antwoordde Mbenga met "Ik doe wat ik wil, dus jij gaat nu uit de weg."

De agent rook alcohol, zag bloeddoorlopen ogen en een wankel evenwicht bij de Belgische basketbalspeler. Die werd door de politie naar buiten begeleid, waar hij in drie van zes nuchterheidstesten faalde. Geboeid werd hij ter ontnuchtering naar de cel afgevoerd.

Toronto Raptors

Getuigen verklaarden dat Mbenga zich in het restaurant ook al agressief had gedragen tegen het personeel en tegen de dame die hem vergezelde. Tegen de politie bleef hij discussiëren en vertelde hij dat hij niet gearresteerd kon worden "omdat hij een contract bij de Toronto Raptors moest gaan tekenen".

Mbenga speelde in de NBA voor de Dallas Maverick (2004-2007), de Golden State Warriors (2007-2008), de Los Angeles Lakers (2008-2010) en de New Orleans Hornets (2010-2011). Sindsdien zit hij zonder club. Voor de seizoensstart mocht hij opnieuw testen bij Dallas, maar hij kon niet overtuigen en werd begin deze maand doorgestuurd.

Belga Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties