Diego Maradona: "Ik ben geen belastingfraudeur" Sport
Diego Maradona: "Ik ben geen belastingfraudeur"
Sport

Diego Maradona: "Ik ben geen belastingfraudeur"

Diego Maradona ontkent dat hij in zijn jaren als speler bij Napoli massaal belastingen heeft ontdoken. "Ik ben geen belastingfraudeur. Ik speelde voetbal, anderen tekenden in mijn plaats", laat de 52-jarige Argentijn dinsdag weten in een videoboodschap, verspreid door zijn advocaat Angelo Pisani.

Die laatste had op 1 februari gemeld dat Maradona zijn slag had had thuisgehaald tegen de Italiaanse fiscus, maar nu blijkt de advocaat voor zijn beurt te hebben gesproken. 'Pluisje' riskeert nog steeds een miljoenenboete en is nog altijd niet welkom in Italië.

Onrechtvaardig

"Ik heb geen schrik om terug te keren naar Italië", zegt Maradona vanuit Dubai, waar hij als sportief raadgever aan de slag is. "De fiscus zal met bewijzen moeten komen. Ik heb nooit iets getekend. De echte schuldigen lopen nog steeds vrij rond en kunnen op hun dooie gemakje naar Napels reizen. Ik mag dat niet en dat is onrechtvaardig."

Maradona wordt er door de Italiaanse belastingen van beschuldigd dat hij eind jaren '80 en begin jaren '90 als speler van Napoli op grote schaal belastingen heeft ontdoken. In 2005 werd hij door het Italiaanse Hof van Cassatie veroordeeld tot het betalen van een boete van 37,2 miljoen euro (waarvan 23,5 miljoen intresten), maar dat vonnis werd later door een andere rechtbank herroepen. Het nieuwe onderzoek is nu nog altijd aan de gang.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties