Diego Maradona moet nog 39 miljoen euro belastingsschuld uitbetalen Sport
Diego Maradona moet nog 39 miljoen euro belastingsschuld uitbetalen
Sport

Diego Maradona moet nog 39 miljoen euro belastingsschuld uitbetalen

De Italiaanse fiscus heeft de Argentijnse voetballegende Diego Maradona, op bezoek in Milaan, een ingebrekestelling overhandigd voor 39 miljoen euro aan achterstallige belastingschuld. Dat meldde het Italiaanse persagentschap Ansa vrijdag.

"De ingebrekestelling laat toe om over te gaan tot inbeslagneming en is 180 dagen geldig", aldus een bron binnen Equitalia, de Italiaanse instantie bevoegd voor het innen van belastingen. Volgens Ansa heeft Maradona de ingebrekestelling ondertekend. Dit document zou de Italiaanse fiscus de mogelijkheid bieden om beslag te leggen op inkomsten van de voormalige Argentijnse nummer 10. Zo heeft de Gazzetta dello sport een dvd-collectie uitgebracht over de carrière van 'Pluisje'.

Lang procederen

Maradona ligt al sinds zijn periode als speler van Napoli (1984-1991) overhoop met de Italiaanse fiscus. In 2005 werd hij door het Hof van Cassatie veroordeeld tot het betalen van 37,2 miljoen euro (waarvan 23,5 miljoen intresten) omwille van fiscale fraude. Op 3 november 2012 besliste het Italiaanse gerecht echter om het proces van voren af aan te beginnen vanwege procedurefouten, waarbij de fiscus echter benadrukte dat nog steeds een som geld overgemaakt moest worden.

Maradona was in de jaren 80 en begin jaren 90 het boegbeeld van Napoli. Onder aanvoering van de Argentijnse virtuoos won de club zijn enige twee titels uit de clubgeschiedenis (in 1987 en 1990). Vandaag is de 52-jarige Maradona aan de slag als sportief ambassadeur voor de Verenigde Arabische Emiraten.

Belga, beeld PhotoNews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties