Diego Maradona wil ooit Barcelona trainen Sport
Diego Maradona wil ooit Barcelona trainen
Sport

Diego Maradona wil ooit Barcelona trainen

De Argentijn Diego Maradona, die ooit zelf voor FC Barcelona speelde, hoopt ooit het Barça van Lionel Messi te trainen.

Dat verklaarde Maradona maandag in de Spaanse sportkrant Marca. "Ik droom er heimelijk van om ooit Messi bij Barça te trainen", zei de voormalige sterspeler van Napoli. Maradona was al eerder de coach van Messi toen hij tussen 2008 en 2010 de Argentijnse nationale ploeg trainde. Maradona beklemtoonde dat hij nooit beweerd heeft dat hij beter was dan Messi, met wie hij vaak vergeleken wordt.

Na teleurstellende prestaties van Messi tegen AC Milan in de Champions League (2-0 verlies), tegen Real Madrid in de Spaanse beker (3-1 verlies) en de competitie (2-1 verlies), neemt Maradona het op voor de kleine Argentijn. "Ik geloof niet dat we het recht hebben om hem na enkele mindere wedstrijden een kopje kleiner te maken", zei 'Pluisje'.

De voormalige nummer tien van Barça en Napoli is verder kritisch over het beleid bij de Catalaanse club. Maradona betreurt het vertrek van coach Pep Guardiola op het einde van vorig seizoen. "Barça hangt als los zand aan elkaar na zijn vertrek", aldus Maradona. "In plaats van drie baltoetsen en vervolgens de afwerking, doen ze nu iets anders. Ze spelen de bal rond zonder gevoel."

Barça is volgens Maradona vermoeid, te wijten aan een slechte seizoensvoorbereiding. "Barcelona heeft toen oefenwedstrijden in China, Maleisië en elders gespeeld, alleen maar omdat ze daarvoor een klein fortuin kregen."

BELGA PHOTO REUTERS

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties