"Dikke" Ronaldo kaatst bal terug naar Ferguson Sport
"Dikke" Ronaldo kaatst bal terug naar Ferguson
Sport

"Dikke" Ronaldo kaatst bal terug naar Ferguson

Ronaldo Luis Nazário de Lima, doorgaans Ronaldo genoemd, heeft de bal teruggekaatst naar Sir Alex Ferguson. Die had voor de Champions League-wedstrijd tussen zijn Manchester United en Real Madrid naar matchwinnaar Cristiano Ronaldo verwezen als "niet de dikke Ronaldo". Dat meldt The Daily Mail.

Ferguson deed de uitspraak in aanloop door de met 2-1 verloren wedstrijd van zijn team in de terugwedstrijd van de achtste finale in de Champions League tegen Real Madrid, eergisteren. De 'originele' Ronaldo liet weten teleurgesteld te zijn door de uitspraak van de Man U-coach. "Ferguson heeft me niet gezien na One Measure", luidde Ronaldo's antwoord. Daarmee verwees hij naar het realityprogramma waarin de voormalige Braziliaanse ster aan zijn gewicht werkte.

'Sir' onwaardig

"Ik heb er verder eigenlijk weinig aan toe te voegen", stelde Ronaldo. "Het stelt me teleur om vast te stellen hoe onrespectvol hij tegen me is. Dat is niet hoe een 'Sir' zich hoort te gedragen. Ik ben trots op wat ik in het voetbal bereikt heb. Ik was de beste ter wereld", luidt zijn repliek.

Ronaldo kreeg het tijdens zijn carrière hard te verduren rond zijn overgewicht. Zo moest hij leven met spreekkoren bij PSV, Barcelona, Inter Milaan, Real Madrid en AC Milan. In 2011 sloot 'O Fenômeno' zijn carrière af in zijn thuisland bij Corinthians.

In 2003 kegelde Ronaldo met Real Madrid Manchester United uit de Champions League. Toen scoorde de Braziliaan een hat-trick op Old Trafford, onder applaus van de thuisfans.

MCe Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties