Dimitri Van den Bergh krijgt wild card voor Premier League, andere topdarters in shock: "Stamp in mijn kl*ten!" Sport
Dimitri Van den Bergh krijgt wild card voor Premier League, andere topdarters in shock: "Stamp in mijn kl*ten!"
Sport

Dimitri Van den Bergh krijgt wild card voor Premier League, andere topdarters in shock: "Stamp in mijn kl*ten!"

Maandag werden de acht deelnemers aan de Premier League darts bekendgemaakt. Daarbij ook Dimitri Van den Bergh (28). Heel wat andere topdarters zijn er echter niet bij en dat zorgt voor serieus wat frustraties. “Het is een stamp in mijn kl*ten!” reageerde Joe Cullen.

‘Dancing Dimi’ kreeg één van de vier wildcards, naast Jonny Clayton, Nathan Aspinall en Chris Dobey. Zij nemen deel aan de Premier League, net als de top vier van de wereld: Michael Smith, Michael van Gerwen, Gerwyn Price en Peter Wright. De Premier League gaat van start op 2 februari in Belfast en er zijn zestien speelronden op verschillende locaties, waarna de play-offs met de beste vier volgen op 25 mei in de O2 Arena in Londen.

Uiteraard valt er ook flink wat poen te verdienen: een totale prijzenpot van 1,2 miljoen euro, waarvan 320.000 euro voor de winnaar. “Ik ben aangedaan door het feit dat ik niet mee mag doen aan de Premier League,” reageerde Joe Cullen, die vorig jaar de Masters won en bij zijn PL-debuut meteen in de finale stond. “Het is een stamp in mijn kl*ten!” Luke Humphries, nummer vijf van de wereld en ook niet geselecteerd reageerde: “Mijn goeie prestaties bleken nog niet genoeg.”

“We moeten spelers hebben die er klaar voor zijn”

Ross Smith, winnaar van het voorbije Europese kampioenschap (bij zijn debuut), valt ook uit de boot en zei: “Als de regerende Europese kampioen en de man met de meeste 180-scores in de tweede helft van het seizoen, ben ik uiteraard niet goed van mijn exclusie van de Premier League. Maar ik respecteer de beslissing en wens alles spelers het beste.” En wat zegt de PDC over hoe de selectie voor de Premier League tot stand kwam…?

Matthew Porter, grote man bij de dartsorganisatie, legde in een video uit hoe de spelers uitgekozen werden. “Dit zorgt altijd voor heel wat debat. Dit jaar was dat nog meer dan anders vanwege de vele kandidaten voor die wildcards,” zegt hij. “We hebben alle opties bekeken, maar we weten dat we mensen moeten teleurstellen. Je moet vooral klaar zijn voor zestien weken volle bak: met reizen, hotels, media-aandacht, kritiek, wedstrijden voor 10.000 fans… En dan kom je bij spelers als Clayton, Aspinall en Van den Bergh. Die zijn daar klaar voor.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties