Dit gigantische bedrag verdient Marc Overmars als sportief directeur van Royal Antwerp FC Sport
Dit gigantische bedrag verdient Marc Overmars als sportief directeur van Royal Antwerp FC
Sport

Dit gigantische bedrag verdient Marc Overmars als sportief directeur van Royal Antwerp FC

Marc Overmars doet het niet slecht als sportief directeur van Royal Antwerp FC, dat vorig seizoen de titel binnenhaalde en dit seizoen mag aantreden in de Champions League. En dit terwijl zijn vorige werkgever Ajax in serieuze sportieve en extra-sportieve problemen verkeert.

Overmars (50) heeft tijdens zijn voetbalcarrière heeft bij verschillende clubs gespeeld, waaronder Go Ahead Eagles, Willem II, Ajax, Arsenal en FC Barcelona. Hij stond vooral bekend om zijn snelheid als vleugelspeler. Enkele van zijn hoogtepunten waren onder andere het winnen van de UEFA Champions League in 1994/95 en het behalen van drie opeenvolgende Nederlandse landskampioenschappen met Ajax.

Het dubbele van bij Ajax

Nadat hij zijn spelersloopbaan beëindigde, bekleedde hij bestuursfuncties bij Go Ahead Eagles en Ajax. In februari 2022 vertrok hij echter bij Ajax vanwege disciplinaire redenen. Overmars heeft ook internationaal voor het Nederlandse elftal gespeeld en heeft 86 caps verzameld tussen 1993 en 2004. Hij stond bekend als een razendsnelle en effectieve aanvaller en ontving meerdere prijzen, waaronder de Gouden Schoen.

In financieel opzicht gaat het Marc Overmars ook voor de wind. Volgens nieuwsblad.be, dat zich baseert op 'betrouwbare Nederlandse bronnen rondom Overmars', verdient de voormalige vleugelspits bij Antwerp minstens het dubbele van wat hij bij Ajax verdiende. Daar waar hij bij Ajax enkele honderdduizenden euro’s per jaar binnen harkte, ontvangt hij bij Antwerp blijkbaar een jaarloon van één miljoen euro, plus eventuele bonussen. Niet mis!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties