Dit is het startgeld dat Van Aert en van der Poel verdienen voor deelname aan een veldrit Sport
Dit is het startgeld dat Van Aert en van der Poel verdienen voor deelname aan een veldrit
Sport

Dit is het startgeld dat Van Aert en van der Poel verdienen voor deelname aan een veldrit

Wat lange tijd als een goedbewaard geheim gold, is nu uitgelekt: het gemiddelde startgeld van Wout van Aert en Mathieu van der Poel voor deelname aan een veldrit. En dat is toch niet niks...

Volgens Het Nieuwsblad bedraagt het startgeld voor het zien verschijnen van Van Aert of Van der Poel aan de start van een veldrit tussen de 15.000 en 20.000 euro per wedstrijd. Tom Pidcock is iets 'voordeliger' en vraagt ongeveer 10.000 euro per veldrit. Ook de 'ervaren' veldrijders - waar Pidcock, Van Aert en Van der Poel diverse doelen hebben - ontvangen doorgaans aanzienlijke bedragen.

Hoeveel krijgen andere renners?

Zo krijgt Eli Iserbyt ongeveer 5.000 euro, terwijl Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout het moeten doen met 4.000 à 4.500 euro. Ex-wereldkampioen Erwin Vervecken, die vaak mee aan de onderhandelingstafel zit, geeft aan: "Wout en Mathieu hanteren vaste vraagprijzen die door iedereen worden betaald. Deze prijs staat al geruime tijd vast."

(lees verder onder de video)

"Verhoging heeft weinig nut"

"Een verhoging heeft weinig zin. Deze toppers stellen hun programma niet op basis van financiële overwegingen samen, maar puur op basis van wat het ideale programma is in aanloop naar het voorjaar. Ik geloof niet dat iemand zoals Van Aert, met zijn huidige loon, een veldrit voor een paar duizend euro extra zou overwegen!"

(Bron: Nieuwsblad - Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties