Dominant Anderlecht wint van Waasland-Beveren Sport
Dominant Anderlecht wint van Waasland-Beveren

Een sterk, maar inefficiënt Anderlecht heeft tegen Waasland-Beveren de drie punten in het Astridpark kunnen houden. Mitrovic zette in de eerste helft de Brusselaars op voorsprong, Vargas verdubbelde deze voorsprong in de tweede helft.

Na de nipte overwinning tegen Cercle Brugge vorig weekend en de bekeruitschakeling in Westerlo eerder deze week, wilde de thuisploeg met duidelijke cijfers afstand nemen van de Waaslanders. Dat was te zien aan de dominante spelwijze die de ploeg van Van Den Brom hanteerde in de eerste helft. Les Mauves moesten echter tot de 33ste minuut wachten eer ze hun verdiende doelpunt scoorden. Op een voorzet van rechtsback Gillet kopte Mitrovic de 1-0 over Coosemans. Ei zo na stond het vijf minuten later 2-0, maar de kleine Bruno kopte op de lat.

Anderlecht donderde na de rust dominant verder. Ook in de tweede helft moesten de supporters geduld uitoefenen om een doelpunt te zien. In de 65ste minuut knikte Vargas een cross van Mbemba voor de Beverse goalie: 2-0. Anderlecht zocht naar de verlossende 3-0 maar geluk was hen niet gegund, toen Acheampong een kwartier later zijn knal tegen het doelhout zag spatten.

Met deze driepunter staat Anderlecht tussen de titelkandidaten. Met 37 punten uit achttien wedstrijden bekleedt het de tweede plaats in het klassement. Waasland-Beveren blijft op de vijftiende plek kamperen met een schamele tien punten uit achttien wedstrijden.