Doping populairder dan ooit in Vlaanderen Sport
Doping populairder dan ooit in Vlaanderen
Sport

Doping populairder dan ooit in Vlaanderen

Dat niet alleen topsporters doping gebruiken is al langer geweten dan vandaag. Toch had niemand kunnen vermoeden dat de cijfers zo hoog zouden liggen in Vlaanderen.
Bijna 4 op de 10 fitnessers die vorig jaar gecontroleerd werden testten positief. Het gaat hier in de meeste gevallen om anabolica (spierversterkende middelen). Dat de cijfers zo hoog liggen is niet geheel onlogisch. Er wordt meestal pas gecontroleerd wanneer er vermoedens zijn van dopinggebruik.

Slechts een klein deel van deze fitnessers beoefent zijn/haar sport op een competitief niveau. Hoe komt het dan toch dat zij zo regelmatig teruggrijpen naar doping? Als amateursporters hebben ze toch geen enkele nood aan spierversterkende middelen of andere vormen van doping. Ze hebben immers tijd genoeg om het beoogde resultaat te bereiken. Al kan het natuurlijk zijn dat we de concurrentie tussen deze spierbundels onderschatten.

Toch is fitness zeker niet de enige sportdiscipline waarin dopinggebruik bij amateurs schering en inslag is. Ook in het wielrennen en gewichtheffen passeren zulke verhalen meer dan eens de revue.

In de toekomst wil de Vlaamse Dopinglijn labels toekennen aan clubs die er alles aan doen om doping buiten te houden. Maar net zoals drugs in het uitgangsleven kan je doping nooit volledig bannen uit fitnesscentra.

Nog vragen: http://www.dopinglijn.be/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties