Dortmund al op rozen na winst in Sint-Petersburg Sport
Dortmund al op rozen na winst in Sint-Petersburg

Borussia Dortmund heeft dinsdag gouden zaken gedaan in de achtste finales van de Champions League. De Duitsers gingen met 2-4 winnen op het veld van Zenit Sint-Petersburg. Op 19 maart staat de terugwedstrijd op het programma.

Dortmund begon verschroeiend aan de match in het Petrovski-stadion. Na amper vijf minuten spelen stond de verliezende finalist van vorig jaar al 0-2 voor. De Armeniër Mkhitaryan knalde de openingstreffer voorbij de kansloze keeper Lodigin. Nauwelijks een minuut later kregen de Russen nog een opdoffer. Na goed combinatiespel trapte Reus de 0-2 tegen de netten. Zenit-coach Spalletti haalde topspeler Arshavin naar de kant, terwijl Lewandowski en Reus voor gevaar bleven zorgen.

Meteen na de rust moest Zenit-doelman Lodygin twee keer goed uitkomen bij pogingen van Lewandowski. Toch viel het doelpunt aan de overkant. Na wat geharrewar schoot Sjatov de aansluitingstreffer binnen. De Russen dachten op zoek te kunnen gaan naar de gelijkmaker, maar kregen al meteen het deksel op de neus. Op aangeven van Mkhitaryan tikte Lewandowski de bal in doel.

Tien minuten later herhaalde zich net hetzelfde. Zenit-spits Hulk pegelde vanop de stip de 2-3 in doel, maar opnieuw zette Lewandowski orde op zaken. De 2-4 bleef op het scorebord staan, waardoor Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts over enkele weken vol aan de bak zullen moeten in het Westfalenstadion.