Dries Mertens met Napels naar achtste finales Europa League Sport
Dries Mertens met Napels naar achtste finales Europa League
Sport

Dries Mertens met Napels naar achtste finales Europa League

Rode Duivel Dries Mertens heeft zich donderdagavond met zijn Italiaanse club Napels voor de achtste finales van de Europa League voetbal geplaatst. De Napolitanen wonnen hun thuismatch tegen Swansea met 3-1, nadat ze de Britten vorige week in Wales op 0-0 hadden gehouden.

Napoli moest thuis absoluut winnen om zich te plaatsen na 90 minuten. Dries Mertens begon op de bank. Na 17 minuten bracht Lorenzo Insigne de thuisploeg op 1-0. Op het halfuur zorgde Jonathan De Guzman voor de 1-1.

Ook in het eerste deel van de tweede helft slaagde Napels er niet in om de Swansea-code te kraken. Na 68 minuten bracht Rafa Benitez dan Dries Mertens in. Met de vinnige Belg in de rangen vond Napels wel de weg naar het doel. Gonzalo Higuain scoorde in de 78e minuut de 2-1. In de toegevoegde tijd zorgde Gökhan Inler nog voor 3-1.

Het Lazio Roma van Pedro Cavanda kon zich niet plaatsen, een 3-3 gelijkspel bij het Bulgaarse Ludogorets volstond niet om het 0-1 verlies uit de heenwedstrijd goed te maken. Cavanda speelde niet mee, hij was geschorst na zijn rode kaart in de heenmatch.

Steven Defour kwam niet van de bank bij FC Porto, dat zich wel kwalificeerde voor de achtste finales. Een 3-3 gelijkspel bij Frankfurt volstond. De heenmatch was op 2-2 geëindigd. Voor Ajax is de Europa League afgelopen na een nieuw verlies tegen Salzburg

Uitslagen:

Rubin Kazan (Rus) - Betis Sevilla (Spa) 0-2 (heen: 1-1) Napoli (Ita) - Swansea (Eng) 3-1 (0-0) FC Sevilla (Spa) - Maribor (Sln) 2-1 (2-2) Shakhtar (Oek) - Viktoria Plzen (Tsj) 1-2 (1-1) Ludogorets (Bul) - Lazio Roma (Ita) 3-3 (1-0) Salzburg (Oos) - Ajax Amsterdam (Ned) 3-1 (3-0) FC Bazel (Zwi) - Maccabi Tel-Aviv (Isr) 3-0 (0-0) Eintracht Frankfurt (Dui) - FC Porto (Por) 3-3 (2-2)

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties