Drogba onzeker voor terugwedstrijd tegen Barcelona Sport
Drogba onzeker voor terugwedstrijd tegen Barcelona

De Ivoriaanse aanvaller Didier Drogba (Chelsea) heeft woensdag in de met 1-0 gewonnen heenwedstrijd tegen FC Barcelona in de halve finales van de Champions League een knieblessure opgelopen en kan daardoor zaterdag niet aantreden in de stadsderby tegen Arsenal. De goaltjesdief is bovendien ook onzeker voor de terugwedstrijd in de halve finales van de Champions League, dinsdag in Nou Camp.

"Zaterdag kan hij sowieso niet spelen door zijn knieblessure. We moeten nu afwachten en zien in welke mate hij zaterdag en zondag recupereert. Hij heeft woensdag immers heel wat trappen moeten incasseren", verduidelijkte Chelsea-coach Roberto Di Matteo vrijdag.

Drogba speelde woensdag een hoofdrol in het treffen met de Catalanen. Op slag van rust scoorde hij het winnende doelpunt, maar na de wedstrijd was er heel wat commentaar op zijn prestatie. De Ivoriaan ging gedurende 90 minuten maar liefst elf keer tegen de grasmat en won zo heel wat tijd voor de thuisploeg, die de 1-0 voorsprong met hart en ziel verdedigde.