Drugsoorlog eist het leven van Mexicaans bokstalent Sport
Drugsoorlog eist het leven van Mexicaans bokstalent
Sport

Drugsoorlog eist het leven van Mexicaans bokstalent

Rafael Guzman, een 25-jarige Mexicaanse bokser, is het zoveelste slachtoffer van de drugsoorlog die al een hele tijd woedt in Mexico. Zijn auto werd in zijn geboortedorp Guadalajara onder vuur genomen en toen hij wilde vluchten, werd hij neergeschoten.
Guzman was een veelbelovende bokser die op 32 kampen maar liefst 28 keer wist te winnen. Hij bokste bij de vedergewichten en werkte het merendeel van zijn wedstrijden in Mexico af. Hij trok echter ook een aantal keer naar de States om te kampen. Zo bokste hij al in het New Yorkse Madison Square Garden en het Staples Center van LA.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Guzman werd neergeschoten. Toen hij vorig jaar naar het ziekenhuis reed om de geboorte van zijn zoon mee te maken, werd zijn wagen eveneens onder vuur genomen. Toen kreeg hij een kogel in de arm, maar na een controle mocht hij het ziekenhuis toch verlaten. Twee weken later stond hij al weer in de ring. Zijn vader had hem daarop aangeraden om zijn geboortestreek te verlaten, maar hij weigerde. Achteraf gezien had hij dat dus beter wel gedaan... (JL)

Hier zie je Guzman aan het werk in een (verloren) kamp tegen Mikey Garcia:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties