Duitsers lachen verliezende Argentijnen vierkant uit (video) Sport
Duitsers lachen verliezende Argentijnen vierkant uit (video)
Sport

Duitsers lachen verliezende Argentijnen vierkant uit (video)

Jawohl, den Duits heeft gewonnen. En Argentinië niet. Dus mag de ene de andere uitlachen. In een lied.
“So gehen die Gauchos, SO GEHEN DIE DEUTSCHEN!”, scandeerde het Duitse voetbalkoor toen het in Berlijn ontvangen werd door één miljoen supporters. Het eerste deel al fluisterend en dwerg-style, het tweede deel uit volle borst en met opgeheven hoofd. Lekker om te zien, hoe een natie mooi kan ballen én feesten tegelijkertijd. Doen die Duitsers wel vaker hoor, zoals tijdens de wedstrijd tegen Engeland een paar jaar geleden (zie onderste video). Een beetje intimideren kan nooit kwaad, zeg maar.

Soit, ook trainer Joachim Löw was door het dolle heen. “In naam van ons allen wil ik iedereen bedanken die achter het team stond. We zijn allemaal wereldkampioen”, klonk het, terwijl scoormans Mario Götze het over een “onbeschrijflijk gevoel” en “een droom” had. Maar de grootste eer ging naar Miroslav Klose, die het meest aantal doelpunten maakte op een wereldbeker ooit. Traantjes waren dan ook een logisch gevolg vooraleer hij zich in de armen van collega Toni Kroos smeet.

Totdat Philipp Lahm en Thomas Müller het podium plots betraden met dé wereldbeker in hun handen. Weg tranen, hallo eindeloze glimlach! Dat heeft de Mannschaft zeer proper gedaan! (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties