Eden Hazard: "Alles loopt op wieltjes" Sport
Eden Hazard: "Alles loopt op wieltjes"
Sport

Eden Hazard: "Alles loopt op wieltjes"

Eden Hazard speelt de pannen van het dak bij Chelsea. Zaterdag toonde de Rode Duivel andermaal zijn blakende conditie door in de 3-0 thuiszege tegen Newcastle alle doelpunten voor zijn rekening te nemen. Op de website van Chelsea geeft Hazard maandag uitleg bij zijn bloedvorm. "Ik zit momenteel in een goede periode. Elke match opnieuw probeer ik mij met de ploegmaats te amuseren. Alles loopt op wieltjes."

De grote broer van Gouden Schoen Thorgan speelde naar eigen zeggen "al heel wat goede matchen voor Chelsea". "Op het veld van Manchester City (0-1 winst op 3 februari, red.) was het ook heel goed en tegen Newcastle legde ik een uitstekende partij op de mat. Maar de hele ploeg was top vanaf de eerste tot de laatste minuut."

Hazard benadrukt dat hij zich uitstekend in zijn vel voelt. "Ik sta gelukkig in het leven. Ik ben tevreden over mijn niveau en ben graag bij deze club. Mijn vorm is goed nu, er gebeuren heel wat leuke dingen en ik hoop deze lijn te kunnen doortrekken. Ik wil elke week het verschil maken."

Factor Mourinho

En dan is er natuurlijk ook nog de factor Mourinho. Niet toevallig ontbolstert Hazard onder de vleugels van de flamboyante Portugees. Die lijkt zijn ‘kleine jongen’ steeds meer naar zijn hand te kunnen zetten. “Dat klopt. Ik wil vooral de coach gelukkig maken”, haalt Hazard aan. “Hij heeft me ook geleerd om verder te kijken dan mijn eigen prestaties. Nu ben ik pas gelukkig als ook het team goed draait. Momenteel is het bijzonder aangenaam werken bij Chelsea. Mourinho is iemand die graag lacht. Maar dat kan alleen maar als de resultaten goed zijn.”

Titel

Chelsea voert de Premier League na 25 speeldagen aan met 1 punt voorsprong op Arsenal en 2 punten op Manchester City. "We spelen goed en pakken veel punten. Hopelijk houden we de leidersplaats vast tot het einde van het seizoen", zegt Hazard. "City is misschien wel iets beter gewapend, ook al zijn wij er gaan winnen. Arsenal verloor zwaar tegen Liverpool (5-1, red.) maar blijft ook een uitstekende ploeg. We zien wel. De verschillen zijn klein en de details zullen beslissend zijn. De beste zal het halen."

KuGu/Belga, Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties