Eden Hazard gaat op z'n 32e met voetbalpensioen: "Je moet luisteren naar jezelf" Sport
Eden Hazard gaat op z'n 32e met voetbalpensioen: "Je moet luisteren naar jezelf"
Sport

Eden Hazard gaat op z'n 32e met voetbalpensioen: "Je moet luisteren naar jezelf"

Eden Hazard (32) kondigt aan dat hij zijn voetbalcarrière beëindigt. Hij maakte het nieuws zelf bekend op Instagram en zei: "Het is tijd voor mijn geliefden en voor nieuwe uitdagingen." Hazard neemt na 16 jaar afscheid van het profvoetbal, na zijn mislukte periode bij Real Madrid, waar zijn contract afgelopen zomer wederzijds werd beëindigd. Hazard, voormalig speler van Lille, Chelsea en Real, had de Rode Duivels al eind vorig jaar verlaten.

"Je moet altijd naar jezelf luisteren en stoppen op het juiste moment", begint Eden Hazard zijn pensioenaankondiging op sociale media. "Na 16 jaar en meer dan 700 wedstrijden beëindig ik mijn carrière als profvoetballer. Ik heb het geluk gehad mijn droom te verwezenlijken en in verschillende delen van de wereld voetbal te kunnen spelen. In mijn carrière heb ik ontzettend veel geluk gehad om geweldige managers, trainers en teamgenoten te ontmoeten."

"Dank aan iedereen"

"Dank aan iedereen voor deze prachtige tijden. Ik wil graag Lille, Chelsea en Real Madrid bedanken, evenals de Belgische voetbalbond. Een speciaal woord van dank aan mijn familie en vrienden en de mensen die altijd bij me waren. En uiteraard, dank aan jullie, de fans. Nu is het tijd voor mijn geliefden en nieuwe avonturen," besloot Hazard, die doorbrak in 2008, op 17-jarige leeftijd, bij Lille en later de overgang maakte naar Chelsea en Real Madrid.

Hazards carrière bij de Rode Duivels eindigde vorig jaar al na het verzamelen van 126 caps en 33 doelpunten. Met onder andere 2 Premier League titels, 2 La Liga kampioenschappen, 2 Europa League trofeeën, 1 Ligue 1 titel, 1 Champions League titel en vele individuele onderscheidingen, eindigt Hazard nu zijn mooie carrière en kijkt hij uit naar nieuwe uitdagingen.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties