Eden Hazard onthult wie hij beste voetballer ter wereld vindt, en Messi en Ronaldo zijn niet blij Sport
Eden Hazard onthult wie hij beste voetballer ter wereld vindt, en Messi en Ronaldo zijn niet blij
Sport

Eden Hazard onthult wie hij beste voetballer ter wereld vindt, en Messi en Ronaldo zijn niet blij

Eden Hazard heeft onthuld wie hij momenteel de beste voetballer ter wereld vindt, en dat is niemand minder dan… Kevin De Bruyne. Hazard zet ‘KDB’ in zijn lijstje voor grote namen zoals Messi, Ronaldo, Mbappe en Haaland.

Hazard en de absolute sterspeler van Manchester City streden 12 jaar zij aan zij bij de Rode Duivels en leidden ons nationaal voetbalteam naar de eerste plaats op de wereldranglijst. Ze waren ook kortstondig clubgenoten bij Chelsea in het seizoen 2013/14. Dat was voordat De Bruyne in januari 2014 vertrok naar Wolfsburg voor 18 miljoen pond. Een succesvolle periode in Duitsland leverde de middenvelder in 2015 een terugkeer naar Engeland op, bij Manchester City, voor 55 miljoen pond.

Goals en assists 

Sindsdien wordt hij beschouwd als een van hun beste spelers ooit, met talloze prijzen, waaronder een historische 'Treble' vorig seizoen, waardoor hij genomineerd werd voor de UEFA ‘Men's Player of the Year Award’, die werd gewonnen door teamgenoot Haaland. ‘KDB’ maakte onlangs zijn langverwachte rentree na een langdurige blessure en toont meteen weer hoe belangrijk hij is voor City, met talloze goals en assists.

"Hij ziet dingen die anderen niet zien"

Volgens Hazard maakt de ongelooflijke kwaliteit en consistentie van De Bruyne hem niet alleen de beste speler in de Premier League, maar ook ter wereld. Dit zei hij in de podcast 'Obi One' van voormalig Chelsea-teamgenoot John Obi Mikel. "Ja, natuurlijk, veruit. Anderen komen zelfs niet in zijn buurt, omdat hij dingen ziet die andere spelers niet zien," zei Hazard toen hem werd gevraagd of De Bruyne de beste speler in de Premier League is. "Guardiola geeft Kevin vrijheid, waar hij optimaal gebruik van maakt. Hij is de beste ter wereld!”

Messi en Ronaldo

Hazard laat dus grote namen zoals Cristiano Ronaldo en Lionel Messi in de kou staan, die samen 13 Ballon d'Or-titels hebben, met de Argentijn als de meest recente winnaar van de prestigieuze prijs. Echter, nu beide voetbalgrootheden niet meer in Europa spelen en stilaan aan het ‘uitbollen’ zijn, kan de keuze van Eden Hazard zeker verdedigd worden.

Hieronder kun je de volledige Obi One-podcast met Eden Hazard bekijken:

(Intropic: Screengrabs YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties