Efficiënte bezoekers kunnen flater Bossut niet rechtzetten
: 3-2 Sport
Efficiënte bezoekers kunnen flater Bossut niet rechtzetten
: 3-2
Sport

Efficiënte bezoekers kunnen flater Bossut niet rechtzetten : 3-2

De Zeba's kunnen altijd iets meer tegen de kopploegen. Vorige week kroop leider Standard nog door het oog van de naald, maar een uiterst efficiënt Waregem zette wel een 1-0-achterstand om in een 1-2-voorsprong, maar moest uiteindelijk plooien voor het Franse technische vernuft van Kebano en Tainmont. Na de 0/12 zijn de Zebra's met deze driepunter praktisch zeker van het behoud, terwijl Waregem de hete adem van Lokeren in de nek voelt.

Zulte Waregem, met Thorgan Hazard in de plaats van Conté, op zoek naar de drie punten om zich op gelijke hoogte van Anderlecht te hijsen, terwijl coach Mazzu bij Charleroi na de 0/12 een offensief tandje bijstak met Kebano in de plaats van de zieke Ederson, zag de Zebra's in de openingsminuut al tweemaal de neus aan het venster steken. Eerst moest Bossut zich strekken op een grondscherend schot van Fauré, terwijl Satli overknalde. Na een mislukt schot van Saglik dropte Fauré de bal over de muit.

De bezoekers toonden zich voor het eerst gevaarlijk net voor het kwartier met een poging van Cacérés, die nipt naast hobbelde. De West-Vlamingen staken een tandje bij, maar Pourié kopte een enige kans pal op Mandanda. Tainmont en Kebano misten het doel. Maar dan werden de Zebra's toch beloond om hun betere openingsfase, een doelpunt waarbij Bossut niet vrijuit ging. François nam een afgeweerde voorzet van Kebano op de slof en de Waregemse goalie stompte de bal via zijn vuisten ongelukkig in eigen doel. De Dury-boys probeerden de bakens te verzetten maar noch Cacérés noch Pourié konden zich doorzetten in het strafschopgebied, terwijl Anderson naast knalde. En dan ging Dewaest onbesuisd naar een hoge voorzet, Pourié nam de bal in onvangst, draaide rond zijn as en schoof in de verste hoek de gelijkmaker binnen. Als afsluiter van de eerste helft klemde Bossut nog een kopbal van Fauré.

Technische Kebano

Waregem-coach Dury greep tijdens de rust in met de inbreng van Bongonda en Sylla in de plaats van D'Haene en Cacérés. En dat bracht meteen succes met een driehoekje Sylla-Pourié-Hazard, tegen de netten geprikt door Sylla, of de bezoekers, die aan 100 % scoorden. Maar de vreugde van Hazard & Co. was van korte duur. Nadat Bossut Kebano met een beenveeg van de gelijkmaker hield, trof de ex-PSG'er toch raak met een strak schot in de hoek.

Kebano pakte nog eens uit met een technisch hoogstandje, maar Fauré devieerde naar niemandsland. Beducht voor de Waregemse efficiëntie bouwde coach Mazzu wat meer zekerheid in met de inbreng van een tweede verdedigende middenvelder, Kumedor. Op een voorzet van Ghilas verschalkte De Fauw bijna zijn eigen doelman met een deviatie, maar de bal liep uiteindelijk naast de paal in corner. Het was slechts uitstel : Kebano verraste met een voorzet iedereen en Tainmont had maar binnen te duwen aan de tweede paal. Hazard had de gelijkmaker nog aan de voet, maar Satli gooide er zich nog juist tussen, Galvez besloot nog op Bossut en Galvez-Ghilas-Rossini verzuimden nog een 3 tegen 1-situatie te verzilveren.

LE

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties