Eindelijk werd er gebokst: Tommy Fury verslaat Jake Paul in langverwachte kamp in Saudi-Arabië Sport
Eindelijk werd er gebokst: Tommy Fury verslaat Jake Paul in langverwachte kamp in Saudi-Arabië
Sport

Eindelijk werd er gebokst: Tommy Fury verslaat Jake Paul in langverwachte kamp in Saudi-Arabië

Tommy Fury heeft op zondag in Saudi-Arabië Jake Paul verslagen via ‘split decision’ in misschien wel de bokskamp die de meeste aandacht ooit kreeg. Fury was de meest actieve vechter, landde meer accurate stoten en demonstreerde dat hij meer boksopleiding genoot dan zijn tegenstander. De voormalige Love Island-ster, broer van WBC zwaargewichtkampioen Tyson Fury, ging in de achtste ronde wel aan het wankelen nadat Paul hem ferm raakte.

Eén jurylid gaf 75-74 voor Paul, de andere twee gaven 76-73 voor Fury. "De afgelopen twee jaar is dit alles wat mijn leven in beslag heeft genomen," zei een emotionele Fury, die nu al zijn negen gevechten heeft gewonnen, op BT Sport. "Iedereen dacht dat ik bang was, maar vanavond heb ik mijn eigen geschiedenis geschreven." Nadat hij het gevecht had opgedragen aan zijn pasgeboren dochtertje Bambi, voegde Fury eraan toe: "Dit is mijn eerste hoofdevenement, ik ga groter en beter worden en als hij een rematch wil, kom maar op!"

(lees verder onder de video)

"Weet niet of het eens ben met de jury"

Paul - die voor het eerst verloor in zeven kampen- zei: "Alle respect voor Tommy, hij heeft gewonnen. Beoordeel me niet op mijn overwinningen, maar op mijn verliezen. Ik weet niet of ik het eens ben met de juryleden, het is wat het is, maar dat is de bokswereld." De WBC had gezegd dat de winnaar nu een top-40 notering krijgt, wat in theorie de weg kan vrijmaken voor een toekomstige wereldtitel. Het was een zet die veel hardcore boksfans boos maakte, die vinden dat er meer verdienstelijke vechters zijn die een ranking zouden moeten krijgen.

Diezelfde fans pakken Paul nu terug op zijn woorden dat hij verschillende professionele boksers zou aankunnen, nadat hij nu verlies heeft geleden in zijn eerste gevecht tegen een tegenstander met een boksachtergrond.

Eerder stond hij tegenover YouTuber AnEson Gib, ex-NBA basketballer Nate Robinson en MMA-vechters Ben Askren, Tyron Woodley en Anderson Silva. Maar Paul liet het na de kamp niet echt aan zijn hart komen en zei: "Ik heb op alle mogelijke manieren al gewonnen in het leven. Ik heb het verder gebracht dan ik ooit had gedacht. Ik aanvaard dit verlies maar kom terug!”

(Bron: BBC - Intropic: YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties