Eindzege Giro kan Nibali niet meer ontglippen na heroïsche ritwinst Sport
Eindzege Giro kan Nibali niet meer ontglippen na heroïsche ritwinst
Sport

Eindzege Giro kan Nibali niet meer ontglippen na heroïsche ritwinst

De Italiaan Vincenzo Nibali (Astana) heeft zaterdag de 20ste etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven, nadat hij donderdag al de 18e etappe, een individuele klimtijdrit, won. De Colombiaan Fabio Andres Duarte Arevalo (Team Colombia) finishte als tweede, zijn landgenoot Rigoberto Uran (Sky) werd derde. Nibali behoudt uiteraard de roze leiderstrui en zal zondag wellicht zijn eerste eindzege in de Giro.

Na een etappe over 210 kilometer met start in Silandro en finish in Tre Cime di Lavaredo leek de Italiaan Eros Capecchi (Movistar), gevolgd door de Nederlander Pieter Weening (Orica GreenEDGE), drie kilometer voor de meet op weg naar de etappezege. Maar op de slotklim ontbond Nibali zijn duivels, die soeverein de rit als winnaar afsloot.

Nibali finishte solo in de sneeuw in een etappe die vrijdag door de organisatie werd ingekort door de slechte weersomstandigheden. De renners moesten onder meer de Passo Giau, de Passo Costalunga en de Passo di San Pellegrino niet over.

Zondag staat de slotetappe op het programma, een valkke rit over 199 kilometer tussen Riese Pio X en Brescia. Enkel een mirakel kan Nibali dus nog van de eindzege houden.

Zonder verrassingen zondag is dit de eindstand van de Giro:

1. Vincenzo Nibali (Ita) 2. Rigoberto Uran (Col) 3. Cadel Evans (Aus) 4. Michele Scarponi (Ita) 5. Carlos Betancur (Col) 6. Przemyslaw Niemiec (Pol) 7. Rafael Majka (Pol) 8. Benat Inxtausti (Spa) 9. Mauro Santambrogio (Ita) 10. Domenico Pozzovivo (Ita)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties