EK 2016: België loot makkelijk met Bosnië en Israël Sport
EK 2016: België loot makkelijk met Bosnië en Israël
Sport

EK 2016: België loot makkelijk met Bosnië en Israël

België heeft een relatief makkelijke groep geloot in de kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk. De Rode Duivels werden bij de loting in Nice gekoppeld aan reekshoofd Bosnië-Herzegovina en voorts aan Israël, Wales, Cyprus en Andorra.

België was, in tegenstelling tot de groepsloting voor het WK in Brazilië, geen reekshoofd bij de loting (die mee werd uitgevoerd door Jean-Marie Pfaff). De toewijzing van de potten gebeurde immers op basis van de UEFA-coëfficiënt. Daarbij tellen de resultaten van het WK 2010, het EK 2012 (met voorronde) en de voorronde van het WK 2014. Uit pot 1 lootten de Rode Duivels Bosnië-Herzegovina. Onder meer Duitsland en Spanje werden ontlopen.

De kwalificatiematchen worden in het nieuwe 'Week of Football' concept gespeeld van september 2014 (7-8-9/09) tot oktober 2015 (11-12-13/10). Er kan worden gevoetbald op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag. Het speelschema wordt bepaald door een computerprogramma en wordt in principe later vandaag/zondag bekendgemaakt.

De eerste twee van de negen poules (acht van zes, één van vijf) en de beste derde plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, dat voor het eerst met 24 landen wordt gespeeld. De acht overige derdes spelen play-offs om de laatste vier tickets. Organisator Frankrijk is rechtstreeks geplaatst en speelt als voorbereiding oefeninterlands tegen de teams uit de poule van vijf.

Indeling poules:

  • Poule A: Nederland, Tsjechië, Turkije, Letland, Ijsland, Kazachstan
  • Poule B: Bosnië-Herzegovina, BELGIE, Israël, Wales, Cyprus, Andorra
  • Poule C: Spanje, Oekraïne, Slovakije, Wit-Rusland, Macedonië, Luxemburg
  • Poule D: Duitsland, Ierland, Polen, Schotland, Georgië, Gibraltar
  • Poule E: Engeland, Zwitserland, Slovenië, Estland, Litouwen, San Marino
  • Poule F: Griekenland, Hongarije, Roemenië, Finland, Noord-Ierland, Faeroër Eilanden
  • Poule G: Rusland, Zweden, Oostenrijk, Montenegro, Moldavië, Liechtenstein
  • Poule H: Italië, Kroatië, Noorwegen, Bulgarije, Azerbeidzjan, Malta
  • Poule I: Portugal, Denemarken, Servië, Armenië, Albanië (en EK-organisator Frankrijk)
  • Foto Belga
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties