EK 2016: Belgische fans moeten schandalige prijzen betalen voor overnachting Sport
EK 2016: Belgische fans moeten schandalige prijzen betalen voor overnachting
Sport

EK 2016: Belgische fans moeten schandalige prijzen betalen voor overnachting

Voor de Belgen die een hotel zoeken hebben we slecht nieuws: u zal stevig in de luren worden gelegd. De hotelprijzen schieten immers fors de hoogte in. La Capitale ging op onderzoek uit.
In de steden waar er wedstrijden van de Belgen doorgaan, hebben de hoteleigenaars een duivels plan gesmeed. Sommige hotels, die nu 50 euro per nacht kosten, vragen op de avond van de match 255!! euro per nacht. In de duurdere hotels schoot de prijs met maar liefst 700% in de lucht. Waanzin ten top.

De Belgische fans zullen alvast stevig mogen betalen. De Rode Duivels spelen in Bordeaux (gemiddelde kostprijs is er 122 euro per nacht, oftewel een verhoging van 165% van de prijzen), in Lyon (gemiddelde kostprijs is er 129 euro, oftewel een verhoging van 139% van de prijzen) en in Nice. Daar betaal je gemiddeld 169 euro per nacht, oftewel een verhoging van 41% van de prijzen). In sommige duurdere hotels zijn er zelfs prijzen van 500 euro per nacht!

Vakantiepark

Sommige Belgisch fans hebben wel een creatieve oplossing gevonden.” In Lyon hebben we echt niets gevonden. Daarom keren we met al onze supporters de avond van de match tegen Italië nog terug naar huis. In Bordeaux hebben we een volledig vakantiepark afgehuurd aan zee, op een uurtje rijden van de stad. Daar gaan we met 430 Belgische fans slapen, en we bekijken zelfs of we nog meer plaatsen kunnen krijgen, want de aanvragen blijven binnenstromen. We betalen daar 30 euro per persoon per nacht, een fractie van wat je in de hotels kwijt bent. In Nice hebben we ook zo'n park gevonden, daar leggen we 120 man te slapen”, aldus Michael Vandersteen, voorzitter van de Bemvoort, de grootste Duivelsfanclub van België.

Voetbal een feest… Voor dat geld leggen wij alvast de nodige drank bij elkaar om er in België een groot voetbalfeest van te maken. Schol!

Bron: La Capitale en Het Nieuwsblad

A notre plat pays qui est si beau, bonne fête nationale! Prettige nationale dag allemaal! #Belgium

Een foto die is geplaatst door Vincent Kompany (@vincentkompany) op

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties