El Clasico eindigt op 1-1, Kompany in finale FA Cup Sport
El Clasico eindigt op 1-1, Kompany in finale FA Cup
Sport

El Clasico eindigt op 1-1, Kompany in finale FA Cup

In de Primera Division heeft de topper tussen Real Madrid en Barcelona geen winnaar opgeleverd. Het werd 1-1. Beide doelpunten kwamen er na een strafschop.

De Argentijnse vedette Lionel Messi maakte iets voor het uur de 0-1 in Bernabéu. Voor het nummer tien was het al zijn 30e competitietreffer. Barcelona leek op weg naar de zege tot de Portugees Cristiano Ronaldo in de 82e minuut de bordjes weer in evenwicht hing.

In het klassement blijft de Catalaanse club leider met acht punten voorsprong op de Koninklijke. Er moeten nog zes speeldagen afgewerkt worden.

Komende week staan de twee tenoren weer over elkaar, in de finale van de Spaanse Beker.

Engeland

Manchester City heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de FA Cup. Het elimineerde zaterdag buur Manchester United met 1-0.

Yaya Touré (ex-Beveren) maakte de netten bol op Wembley. Vincent Kompany stond in de basis bij City. De Rode Duivel kreeg zelf ook een goede kans en slikte geel.

Nani was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn bal spatte uit elkaar op de lat. Bij United kreeg Scholes nog rood. Tegenstander in de finale wordt Stoke City of Bolton.

Chelsea werkte een gewone competitiewedstrijd af. Het nam met 1-3 de maat van West Bromwich.
Odemwingie (ex-La Louvière) scoorde de 1-0, maar doelpunten van Drogba en Lampard zorgden voor de kentering.

Italië

In de Serie A lijkt AC Milan op weg naar een nieuwe titel, de eerste sinds 2004. De Rossoneri klopten zaterdag Sampdoria met 3-0. Seedorf, Cassano en Robinho scoorden.

De leider baalde wel. Het startte al zonder de geblesseerde Ibrahimovic en zag in de wedstrijd Abbiati en Pato geblesseerd uitvallen.

Rechtstreeks concurrent Inter Milaan ging met 2-0 onderuit bij Parma. Ook AS Roma verloor, met 2-3 in Palermo.

Stand:

1.Milan 33-71

2.Napoli 32-65

3.Inter 33-63

4.Lazio 32-57

5.Udinese 32-56

Frankrijk

In de Franse voetbalcompetitie heeft leider Rijsel opnieuw pijnlijk puntenverlies geleden. Het raakte niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Bordeaux.

Sow bracht Rijsel op voorsprong, maar Savic zorgde met een kopbal alsnog voor een puntendeling

.

Bij de leider maakte Rode Duivel Eden Hazard de 90 minuten vol. Olympique Marseille kan zondag bij winst in Montpellier tot op een punt van Rijsel naderen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties