Emilio Ferrera nieuwe trainer Racing Genk Sport
Emilio Ferrera nieuwe trainer Racing Genk
Sport

Emilio Ferrera nieuwe trainer Racing Genk

Emilio Ferrera wordt de nieuwe trainer van KRC Genk. Ferrera heeft in de Cristal Arena een contract ondertekend tot het einde van het seizoen met optie op volgend seizoen. Dat vertelde de leiding van de club maandagnamiddag tijdens een persconferentie.

Ferrera wordt bij Genk de opvolger van Mario Been. De Nederlander werd gisteravond, na de 0-2 nederlaag tegen Waasland-Beveren, de laan uitgestuurd. Ferrera zou donderdag al kunnen debuteren in de Europa League-wedstrijd tegen het Russische Anzhi.

Ferrera was tot voor kort aan de slag als assistent van Michel Preud'homme bij het Saoedische Al Shabab. Na het vertrek van Preud'homme naar Club Brugge werd het contract van Ferrera vorige maand ontbonden.

"Geen keuze van de armoede"

De keuze voor Ferrara kwam vrij snel na het ontslag van Been. "Toch is dit geen keuze van de armoede. Een snelle keuze kan ook een goede zijn", verduidelijke technisch directeur Gunter Jacob tijdens de persvoorstelling.

Ferrera zelf zijn ambities zijn duidelijk: "Play-off I en iets bereiken in de Europa League".

MG/ToMas, Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties