Europese Gouden Schoen voor Messi Sport
Europese Gouden Schoen voor Messi
Sport

Europese Gouden Schoen voor Messi

Lionel Messi is voor de tweede keer in zijn carrière uitgeroepen tot Europese Gouden Schoen. De Argentijnse virtuoos dankt de onderscheiding aan de vijftig goals die hij dit seizoen scoorde voor FC Barcelona in de Primera Division. Messi won de award ook al eens in 2010. Toen trof hij 34 keer raak voor Barça.

De Catalaanse aanvalsleider haalt het in de eindstand met 100 punten (50x2) voor Cristiano Ronaldo (92 ptn), die in het shirt van Real Madrid 46 competitiegoals maakte.

Op de derde plaats eindigt Robin van Persie, de topschutter van Arsenal die 30 keer scoorde (60 ptn). Dan volgen Klaas-Jan Huntelaar (Schalke/58 ptn) en Zlatan Ibrahimovic (AC Milan/56 ptn).

Bij het opmaken van de ranking wordt rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad van de competitie. Alleen de eerste vijf landen op de UEFA-ranking (Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en Engeland) krijgen factor 2 bij de vermenigvuldiging van het aantal goals.

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties