Everton vreest voor zware blessure Lukaku Sport
Everton vreest voor zware blessure Lukaku

In de Engelse Premier League werd dinsdagavond de 23e speeldag afgewerkt. Hoogtepunt was de derby tussen Liverpool en Everton. Na afloop van de wedstrijd was de 4-0 eindstand echter niet het belangrijkste feit, maar wel het geblesseerd uitvallen van Rode Duivel Romelu Lukaku. Het zou om een enkelblessure gaan, maar over de ernst is nog niets bekend.

Zowel Simon Mignolet (in doel bij Liverpool), als Kevin Mirallas en Romelu Lukaku (bij Everton) startten in de basis. Na amper 20 minuten spel sloeg het noodlot toe voor Lukaku. Bij een botsing met ploegmaat Gareth Barry, tijdens een cornerfase die Liverpool aan een 1-0 voorsprong hielp, blesseerde onze landgenoot zich aan de enkel. Hij moest het veld op een draagberrie verlaten. Vijfenwintig minuten later Moest Everton gaan rusten met een 3-0 achterstand. Liverpool won de derby uiteindelijk met 4-0.

In Manchester United-Cardiff City werd recordaankoop Juan Mata (ex-Chelsea) meteen een basisplaats gegund, onze landgenoot Adnan Januzaj verzeilde op de bank en mocht de Spanjaard vijf minuten voor tijd aflossen. Robin Van Persie, weer fit na een zware blessure, vierde zijn comeback met de 1-0 na amper vijf minuten spelen. ManU won uiteindelijk nog met 2-0 dankzij Ashley Young.

Arsenal speelde op verplaatsing bij Southampton 2-2 gelijk. Thomas Vermaelen kwam niet van de bank, en zag hoe zijn ploegmaat Mathieu Flamini tien minuten voor tijd rechtstreeks rood kreeg. In de stand blijft Arsenal voorlopig leider. Manchester City en Chelsea, respectievelijk op twee en drie punten, spelen woensdag nog.