Extra speler erbij om 4-0 achterstand nog om te buigen? Sport
Extra speler erbij om 4-0 achterstand nog om te buigen?
Sport

Extra speler erbij om 4-0 achterstand nog om te buigen?

Wedstrijden waar het 4-0 of meer staat op het scorebord. De fans van het winnende team zullen desgevallend in hun nopjes zijn, maar de supporters van het verliezende team voelen zich dan diep vernederd. Ook voor de neutrale fan is er dan nog weinig spanning aan te beleven.

Daarom komt de Noorse Voetbalbond (NFF) met een opmerkelijk plan op de proppen. Om matchen die al gespeeld lijken toch nog boeiend te maken wil de NFF een systeem invoeren dat wanneer een team 4-0 voor komt, de tegenpartij een extra speler mag opstellen.

"Het is een goede regeling, die zal leiden tot meer gelijkopgaande duels", zei oud-international Henning Berg, die zich al meteen een voorstander toonde. "Er is geen lol aan om met 17-0 te verliezen, maar ook niet om met 17-0 te winnen."

Kjetil Rekdal, de Noorse ex-voetballer die destijds nog voor Lierse uitkwam, is geen voorstander. "Zo straf je een ploeg louter omdat het team beter is."

Foto: PN

Bron: HLN.be

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties