F1-piloot Alonso koopt wielerploeg Euskaltel uiteindelijk niet Sport
F1-piloot Alonso koopt wielerploeg Euskaltel uiteindelijk niet
Sport

F1-piloot Alonso koopt wielerploeg Euskaltel uiteindelijk niet

Fernando Alonso wordt dan toch geen eigenaar van wielerploeg Euskaltel. De onderhandelingen zijn alsnog afgesprongen, zo maakte het Baskische team maandag bekend.

"De onderhandelingen tussen Euskaltel en de vertegenwoordigers van Fernando Alonso zijn afgesloten zonder akkoord", meldt Euskaltel. "Dit is triestig nieuws voor de ploeg. We zouden graag uitleggen hoe de gesprekken zijn verlopen, aangezien wij ons deel van het werk hebben gedaan, maar jammer genoeg zijn wij gebonden aan een clausule van geheimhouding."

Noodlijdende ploeg

Begin september raakte bekend dat Alonso, tweevoudig wereldkampioen Formule 1, bereid was te investeren in het noodlijdende Euskaltel door de WorldTour-licentie van de ploeg over te kopen. De Spanjaard is met een salaris van naar verluidt 20 miljoen euro per jaar een van de best betaalde rijders in de paddock.

Euskaltel voegt er maandag aan toe dat, gezien de overname door Alonso is afgesprongen, het proces tot ontbinding van de ploeg wordt verdergezet. Het team met de oranje shirts maakt sinds 1994 deel uit van het peloton en telt onder meer gewezen olympisch kampioen Samuel Sanchez in de rangen.

Belga, archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties